Prajitura Lamaita

de lia maria in Prajituri, 10 Dec 2010 | 32061 vizualizari

 

Am descoperit aceasta prajitura in revista: Libertatea pentru femei Retete. Si pentru ca “mi-a facut cu ochiul” am incercat-o. Este un deliciu!!! Dulce, acrisora, aromata si racoritoare, foarte, foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g branza dulce
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • 850ml suc de portocale (8 portocale mari)
  • 2 budinci vanilie
  • 5 linguri zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Pentru blat:

Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta, incorporam usor, albusul in aluat. Pregatim o tava de 32/24cm, cu hartie de copt, golim aluatul, il nivelam si-l dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 25’. Se lasa apoi la racit.

Pentru crema: 

Frecam untul cu zaharul, adaugam branza, esenta si coaja de lamiae si omogenizam.

Peste blatul racit, intindem uniform crema de branza si dam prajitura la rece pentru cel putin 1h.

Pentru glazura:

Din sucul optinut de la 8 portocale mari, in care adaugam zaharul si prafurile de budinca, obtinem glazura. Se lasa putin la racit, apoi o intindem peste prajitura.

O dam dinnou la rece pentru maximum 2h, dupa care o portionam si o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

lia maria 1

16.12.2010, 12:18

mediato

blueapril 1

15.05.2013, 17:52

Tocmai am facut aceasta prajitura. Toate bune si frumoase... doar ca jeleul de deasupra este foarte foarte acru! 5 linguri de zahar nu sint de ajuns categoric, cu atit mai mult cu cit eu am pus suc de portocale din comert care este deja indulcit. In rest, grozava.

Rahela Velicu 1

18.10.2021, 15:46

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci